Tursiden med beskrivelse av turer for de fleste nivå av turaktivitet. Turer mest på Sunnmøre, men også andre steder i Møre og Romsdal og Nordfjord

Jeg er en ivrig turgåer og har over noen få år klart å bli kjent med de Sunnmørske fjell, spesielt i Sykkylven , Stranda og Ørsta, men også fjell utenfor Møre og Romsdal fylke. Jeg er ikke utdannet fjellfører, men har god erfaring med turer.  Naturen er fantastisk og samtidig er det god helse i turer. Jeg har vært på mange fjell(topper) som det ikke lett å finne turbeskrivelsenfor og hvor det ikke finnes opptråkket stier. Noen av turene kan nok være ganske krevende, mens andre passer for alle selvom formen ikke er god. Det kan jo være greit å gå turer på andre steder enn Sukkertoppen (i Ålesund) eller Slogen eller Jønshorn.

Jeg beskriver turer for alle og turer som er krevende både fysisk og utsatt med bratte og smale parti som ikke passer alle. Turene som beskrives som utsatte og krevende er det og er ikke egnet for deg som ikke har noe trening i å gå i fjellet og kanskje har høydeskrekk. Gradvis tilnærming vil kunne gjøre at du overvinner problemer med å gå i fjellet

Jeg vil jevnlig legge til turer fra ulike steder og for lokabefolkningen vil disse være kjente, selvom det ofte kan være slik at de som bor nærmest fjella sjelden går der eller bare har en 2-3 favoritter av turer. Tenk selv om du står i Ålesund og ser mot sør - sørøst og ser mot Sunnmørsalpene. Hvor mange av disse fantastiske turskattene kan du navnet på (Sulafjellet, Jønshorn og kanskje Middagshornet og Klovetind) Som meg har du vokst opp i Ålesund og likevel vet du ikke navnene på fjella du ser til daglig. For 5-6 år siden var det slik for meg. Jeg hadde sett på fjella i 50 år uten å bry meg om hva det heter og enda mindre å gå på dem. Fjell og natur andre steder var mer spennende.

Jevnlig vil jeg legge til turbeskrivelser med en form for gradering slik at en kan prøve seg ut fra hvilke form du er i og hvilke turerfaring du har.

Panoramautsikt fra Nordre Dalemannshorn (Nordtoppen på Dalemannshornet)

 
 
 
 
 

Forfatter og turgåer på vei til Gregorshornet med Stordal i bakgrunn

Kommentarer

17.06.2020 17:24

Jannicke Snildal

Hei! Funderer på å dra til Trollkyrkja ihelga, men er det ikke mulig pga vannmengder nå?